21 Ocak 2015 Çarşamba

"CEVİZLİ KURABİYE" aşkına

Diyet değil, sağlıklı bir tarif için hazır olun. " Cevizli Kurabiye" aşkına. 

MALZEMELER
  • 4 su bardağı tam buğday unu 
  • 1 paket tereyağ ya da margarin (oda sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
İÇ MALZEMESİ

1 su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1/2 su bardağı pudra şekeri.

BAKMADAN GEÇME

Mutfağınızda pudra şekeriniz yoksa korkmayın. Toz şekeri, mutfak robotunda 2 ya da 3 kez işleme tabi tutarsanız pudra şekeri elde etmiş olursunuz.

HAZIRLANIŞI

Karıştırma kabına unu havuz şekli alacak şekilde aktarın. Kalan diğer malzemeleri de ekleyin ve kıvam alana kadar yoğurun. Hamuru 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Tezgah da merdane yardımı ile açtığınız hamuru ölçü olarak su bardağının ağızı ile şekillendirin. Yuvarlakların içerisine harmanladığınız iç malzemeden 2 çay kaşığı ekleyin. Uçlarını birleştirdiğiniz hamuru avuç içinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.



CEVİZLİ KURABİYE

CEVİZLİ KURABİYE

CEVİZLİ KURABİYE


Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :) 

































2 yorum:

  1. kurabiyeler harika görünüyor.başarılar dileriz tariflerin devamını bekleriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler .Beğenilen ve de anlaşılan tarifler oluşturmaya devam :)

      Sil