30 Mart 2015 Pazartesi

"FIRIN SÜTLAÇ" aşkına

Damağınızda hafif ve serinletici bir lezzet bırakan fırın sütlaçı denemeyiniz yoktur. Bir de bu tarifi denemenizi isterim. 

MALZEMELER

1 kilo süt (arzunuza göre 800 gr.süt + 200 gr. krema)
200 gr. toz şeker
50 gr. pirinç
40 gr. mısır nişastası + 40 gr. su ile aç.
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

BAKMADAN GEÇME


Pirinci kevgir ile karıştırın. Böylece pirinciniz dağılmadan kalacaktır.


 YAPILIŞI

Öncelikle pirinci suda haşlayın. Ayrı bir kapta mısır nişastasını su ile karıştırın. Yine ayrı bir kapta yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip çırpın. Ocakta sütü ve şekeri kaynatın. İçerisine önce pirinci ekleyin ve kaynatın. Sonra mısır nişastası ve yumurtalı karışımı akıtarak ekleyin. Alüminyum kaplara aktardığınız sütlaçları, fırında 210 derecede benmari usulü üzeri kızarana kadar pişir.

FIRIN SÜTLAÇ


FIRIN SÜTLAÇ

Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder