Damağınızda hafif ve serinletici bir lezzet bırakan fırın sütlaçı denemeyiniz yoktur. Bir de bu tarifi denemenizi isterim.
MALZEMELER
1 kilo süt (arzunuza göre 800 gr.süt + 200 gr. krema)
200 gr. toz şeker
50 gr. pirinç
40 gr. mısır nişastası + 40 gr. su
ile aç.
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
BAKMADAN GEÇME
Pirinci kevgir ile karıştırın. Böylece pirinciniz dağılmadan kalacaktır.
YAPILIŞI
Öncelikle pirinci suda haşlayın. Ayrı bir
kapta mısır nişastasını su ile karıştırın. Yine ayrı bir kapta yumurta sarısı ve vanilyayı
ekleyip çırpın. Ocakta sütü ve şekeri kaynatın. İçerisine önce pirinci ekleyin ve kaynatın. Sonra mısır nişastası ve yumurtalı karışımı
akıtarak ekleyin. Alüminyum kaplara aktardığınız sütlaçları, fırında 210 derecede benmari usulü üzeri kızarana kadar pişir.
Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder