MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 65 gr. tereyağ ya da margarin (oda sıcaklığında erimiş)
- 1 adet kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- 3,5-4 su bardağı tam buğday unu
- Beyaz peynir, dereoto ve çörek otu
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına aldığınız una havuz şekli verin. İçerisine 1 adet yumurta, sıvı yağ, tereyağ, yoğurt, tuz, keten tohumu ve kabartma tozunu ekleyin. Karışımı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. İç malzemesi için beyaz peynir, dereotu ve yumurtanın akını karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru ister avuç içiniz de ister tezgahta açın. İç malzemesini eklediğiniz hamuru kapadığınız da istiridye görünümünü alacak şekilde biçimlendirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürün. İsteğinize göre çörek otu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 30 - 35 dakika kadar pişirin.
KETEN TOHUMLU PEYNİRLİ POĞAÇA |
KETEN TOHUMLU PEYNİRLİ POĞAÇA |
KETEN TOHUMLU PEYNİRLİ POĞAÇA |
Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :)
Çoookkk guzel ve lezzetli gorunuyor ellerinize saglik :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
YanıtlaSil5 çayına uygun bir tarif. Denemelerin olursa paylaşırsan sevinirim ;) Cake&Bakehouse facebook sayfamada beklerim.
https://www.facebook.com/pages/CakeBakehouse/788528417868538
Ne güzel bi tarif,ellerinize sağlık. Takipçinizim her daim:)))) sevgiler....
YanıtlaSilhttp://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr
Çok teşekkür ederim Nilgün :) yeni tarifleri bekleyin yakında geliyooo... ;) sevgiler benden de.http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr biraz inceledim çok hoş ama ben düğme bile zor dikerim :)) ancak kendimce zevkliyimdir hani yani :)))
YanıtlaSil