28 Şubat 2015 Cumartesi

"UN KURABİYESİ" aşkına

Bir klasik istiyorsanız,  "Un Kurabiyesi" aşkına demenin tam zamanı. 

MALZEMELER
  • 3,5 - 4 su bardağı un
  • 200 gr. tereyağ ya da margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Üzeri için pudra şekeri 
BAKMADAN GEÇME

Un kurabiyesini renk değiştirmeden fırından çıkartmanız gerekiyor. Bu nedenle turbo olmayan, alt-üst pişirme şeklini tercih etmelisiniz. 

HAZIRLANIŞI

Un, kabartma tozu ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp, harmanlayın. Unun ortasına havuz şeklini verin. İlk önce havuza sıvı yağ ve tereyağ ekleyip, yoğurun. Daha sonra kenardan un karışımından alarak iyice yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvamda elde ettiğiniz hamurdan iki adet uzun yassı şeklinde hamurlar elde edin. Hamurun üzerine çatal ile ince şeritler çizin. Bu hamurları bıçak yardımı ile verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizi önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.


UN KURABİYESİ 

UN KURABİYESİ

Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder