8 Mart 2015 Pazar

"Örgü Ekmek" aşkına

Sofralarımızın vazgeçilmezi olmazsa olmazı ekmeğimizi şekillendirdik. "Örgü Ekmek" olarak sofranıza getirdik.

MALZEMELER

MAYALAMAK İÇİN 

  • 20 gr. Su
  • 40 gr. Süt
  • 20 gr. Maya
  • 20 gr. Toz şeker
  • 50 gr. Un
HAMUR İÇİN
  • 250 gr. Un
  • 5 gr. Tuz
  • 2 yumurta 
  • 75 gr. Tereyağ (oda sıcaklığında)

ÜZERİ İÇİN
  • 1 yumurta sarısı 
  • Çörek otu
  • Susam

HAZIRLANIŞI

Maya önceden hazırlanır. Karıştırma kabına önce su,süt ve maya eklenip eriyene kadar karıştırılır içine şeker eklenir ve karıştırılır, üzeri  folyo  ile kapatılıp 10-15 dakika kadar bekletilir. Miksere un, tuz ve yumurtalar  kırılır. Maya da bu karışıma eklenir.  Hamur haline gelene kadar yoğurulur. Hamura yağ 3-4 seferde yedirilerek eklenir. (Hamurun lif lif olmasını sağlar.) Kıvam alan hamuru tezgahınıza alın üzerini örtün 1 saat kadar dinlendirin. Hamurdan 3 eşit parça kopararak bezeler elde edin. Bu bezeleri, eşit boylarda şerit halinde açın. Şeritleri şaç örgüsü olarak örün. Her iki taraftaki şeritlerin uçlarını birleştirip altına kıvırın. Yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün çörek otu ve susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 165 derecede  30-35 dakika kadar pişirin.


ÖRGÜ EKMEK

ÖRGÜ EKMEK

ÖRGÜ EKMEK


Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder