Sofralarımızın vazgeçilmezi olmazsa olmazı ekmeğimizi şekillendirdik. "Örgü Ekmek" olarak sofranıza getirdik.
MALZEMELER
MAYALAMAK İÇİN
- 20 gr. Su
- 40 gr. Süt
- 20 gr. Maya
- 20 gr. Toz şeker
- 50 gr. Un
HAMUR İÇİN
- 250 gr. Un
- 5 gr. Tuz
- 2 yumurta
- 75 gr. Tereyağ (oda sıcaklığında)
ÜZERİ İÇİN
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
HAZIRLANIŞI
Maya önceden hazırlanır. Karıştırma kabına önce su,süt ve
maya eklenip eriyene kadar karıştırılır içine şeker eklenir ve karıştırılır, üzeri folyo
ile kapatılıp 10-15 dakika kadar bekletilir. Miksere un, tuz ve yumurtalar kırılır. Maya da bu karışıma eklenir. Hamur haline gelene kadar yoğurulur. Hamura
yağ 3-4 seferde yedirilerek eklenir. (Hamurun lif lif olmasını sağlar.) Kıvam alan hamuru tezgahınıza alın üzerini örtün 1 saat kadar dinlendirin. Hamurdan 3 eşit parça kopararak bezeler elde edin. Bu bezeleri, eşit boylarda şerit halinde açın. Şeritleri şaç örgüsü olarak örün. Her iki taraftaki şeritlerin uçlarını birleştirip altına kıvırın. Yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün çörek otu ve susam ile süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 165 derecede 30-35 dakika kadar pişirin.
Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :)
ÖRGÜ EKMEK |
ÖRGÜ EKMEK |
ÖRGÜ EKMEK |
Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder