23 Mart 2015 Pazartesi

"HAVUÇLU KEK" aşkına

Kahve hazır mı? dediğinizi duyar gibiyim. Havuçlu kekiniz hazır sizi bekliyor.

MALZEMELER

4 yumurta
300 gr. Toz şeker
230 gr. Sıvı yağ
1 paket vanilya
220 gr. Un
10 gr. Kabartma tozu
1 pinç ( bir çimdik) tuz
1 çay kaşığı tarçın
250 gr. rende havuç
50 gr. kırık ceviz 

CHEESE ICEING

200 gr. labne
225 gr. pudra şekeri
50 gr. tereyağ
½ paket vanilya


Tüm malzemeyi (oda sıcaklığında olacak) mikserde 15-20 dak. kadar beyaz renk ve kıvam alana kadar çırpın. 


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve toz şekeri çırpıp (mikserde ya da elde) sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin .Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırıp, diğer karışıma ekleyin. Son olarak havuç ve cevizi ekleyip cupcake kalıplarına, tepsiye veya kek kalıbına aktarabilirsiniz. 170 derecede cupcake kalıpları için 25 dak. Kek Kalıbı için 35-40 dakika kadar fırında pişirilecek. Fırından çıkardığınız kek kalıbındaki havuçlu kekin baş ve sonunda 2’şer veya 1’er cm. boşluk kalacak şekilde ortasında verev şekil vererek fazla dibine inmeden üstünde kesik açın. Bu parçayı kenara alıp ortasına cheese iceing  ekleyin. Kekin üzerine çıkardığınız kek parçasını tekrardan kapatın.  En son olarak üzerini pudra şekeri ile süsleyin.   

HAVUÇLU KEK

HAVUÇLU KEK
Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder