Kahve hazır mı? dediğinizi duyar gibiyim. Havuçlu kekiniz hazır sizi bekliyor.
MALZEMELER
4 yumurta
300 gr. Toz şeker
230 gr. Sıvı yağ
1 paket vanilya
220 gr. Un
10 gr. Kabartma tozu
1 pinç ( bir çimdik) tuz
1 çay kaşığı tarçın
250 gr. rende havuç
50 gr. kırık ceviz
CHEESE ICEING
200 gr. labne
225 gr. pudra şekeri
50 gr. tereyağ
½ paket vanilya
Tüm malzemeyi (oda sıcaklığında olacak) mikserde 15-20 dak.
kadar beyaz renk ve kıvam alana kadar çırpın.
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şekeri çırpıp (mikserde ya da elde) sıvı yağ
ve vanilyayı ekleyin .Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırıp,
diğer karışıma ekleyin. Son olarak havuç ve cevizi ekleyip cupcake kalıplarına, tepsiye veya kek kalıbına aktarabilirsiniz. 170 derecede cupcake kalıpları için 25 dak. Kek Kalıbı için 35-40 dakika kadar fırında pişirilecek. Fırından
çıkardığınız kek kalıbındaki havuçlu kekin baş ve sonunda 2’şer veya 1’er cm.
boşluk kalacak şekilde ortasında verev şekil vererek fazla dibine inmeden
üstünde kesik açın. Bu parçayı kenara alıp ortasına cheese iceing ekleyin. Kekin üzerine çıkardığınız kek parçasını
tekrardan kapatın. En son olarak üzerini
pudra şekeri ile süsleyin.
|
HAVUÇLU KEK |
|
HAVUÇLU KEK |
Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder